Hur blir jag leverantör?

Lämna en intresseanmälan genom att fylla i dina uppgifter på vår webbplats eller kontakta oss på mejl: info@koketochgarden.se eller telefon 042-450 23 00.

Vad är skillnaden mellan att vara leverantör till standardsortimentet och att vara saluhallsleverantör?

Som leverantör till vårt standardsortiment behöver du garantera vissa volymer. Det är viktigt att våra kunder alltid kan lita på att de har tillgång till dessa råvaror. Du måste också uppfylla våra krav vad gäller produktkvalitet, livsmedelssäkerhet, miljö och etik. Du levererar till vårt ompackningslager i Helsingborg. Härifrån kommer också säsongsråvaror, som tysk vit sparris, mango från Pakistan eller italiensk bergamott.

Som saluhallsleverantör finns det inga volymkrav. Här styrs utbudet helt av den svenska säsongen. Du levererar till den hubb som ligger geografiskt närmast din odling. Har du inte alla certifieringar, kontakta oss så ser vi till att gemensamt hitta en lösning.

Vem lägger upp alla produkter i portalen?

Den administrerar vi centralt, men från dig behöver vi all information om artikeln. Du fyller i ett färdigt formulär och skickar till oss tillsammans med bilder. Varje leverantör presenteras i portalen. Därför behöver vi vid start också bilder från odlingen tillsammans med en presentation.

Vad betyder Köket & Gården för mig som leverantör?

Du väljer själv vilka produkter, vilken volym och till vilka kunder du vill sälja. Du har full insyn i affärsmodellen och därmed delaktighet i prissättningen. Köket och Gården vill vara en del i att öka konsumtionen av frukt och grönt, och i synnerhet av de svenska råvarorna. Vi vill göra detta genom att ge bättre ekonomiska förutsättningar för odlare och kockar. Så se till att råvarorna inte tar omvägar till restaurangköket – det leder till större fräschör av råvarorna.

" customer-question-content-area="

Vem kan bli kund?

Köket och Gården är till för alla professionella kök, som restauranger, hotell, kaféer, skolkök, köken på seniorboenden och förskolor.

Hur blir jag kund?

Skapa ett konto genom att klicka på Skapa konto. Fyll sedan i dina uppgifter i formuläret. Köket och Gården återkommer med användaruppgifter, och därefter kan du börja beställa.

Vad består sortimentet av?

Ett brett utbud av frukt och grönt – svenskodlat, ekologiskt, importerat, Fairtrade och Krav. Det innebär att du exempelvis hittar svenskodlade Krav-märkta champinjoner, ekobananer, morötter, färdigskuret, svenska äpplen och ekologisk mango.

Levererar ni till hela landet?

Ligger din verksamhet utanför Skåne eller Stockholmsområdet ber vi dig att kontakta oss på 042-450 23 00 för att vi ska kunna ge dig bästa service.

Vad skiljer Köket & Gården från andra frukt-och-grönt-grossister?

Vi är ingen grossist, vi är en leverantör. Frukt och grönt ska nå kockarna så snabbt som möjligt, vilket innebär att råvarorna endast mellanlandar hos oss för att kundpackas. Detta gör att råvaran kommer snabbare till dig från odlaren. Som en följd av att det är färre mellanhänder blir det skillnad i fräschör och pris. Frukt och grönt är det vi kan, vilket gör oss till experter inom området. Om du har frågor kan vi ge dig svar direkt, och har du unika önskemål kan vi snabbt genomföra förändringar.

Vem kan jag höra av mig till för mer information?

Ring oss på 042-450 23 00 så ser vi till att du får prata med rätt person.

">