Bra mat närmare – godare och hållbarare

Köket & Gården är den nya tidens frukt- och grönthandel med god och reko mat. I vår digitala saluhall sätts priserna i samråd, råvarorna är av högsta kvalitet och alla produkter har avståndsmärkning så att du kan se hur långt bort, eller hur nära, din råvara är odlad.

  • Råvaror av högsta kvalitet
    Bra mat närmare är vår garanti för att allt du köper hos oss är både schyst och gott. Genom nära samarbete med våra anslutna odlare vill vi se till att råvarorna du köper är av högsta kvalitet.
  • Rättvisa priser
    Priserna sätts i nära samråd med odlarna. Det är ju odlaren själv som bäst vet vad råvaran är värd. Prismodellen innebär att odlaren kan ta vettigt betalt, och det leder till både hållbarare produktion och konsumtion.
  • Närmare dig
    Med våra lokala lager blir resan från åker till tallrik kort och smart. Det är inte bara det närodlade som är klimatsmart transporterat och lagerhållt, även vårt standardsortiment som ofta är odlat lite längre bort transporteras smart, resurseffektivt och ekonomiskt.

 

Vi vill alltid bli bättre

I Bra mat närmare lägger vi även vår avsikt att vara med och skapa ett mer resurseffektivt och hållbart samhälle - inte bara för att vi vill, utan för att alla måste ta sitt ansvar. Därför vill vi minska både vårt eget och våra anslutna producenters avtryck på planeten, samtidigt som vi tillhandahåller prima, välsmakande råvaror.

Ekologi

Genom att arbeta på det mest resurseffektiva sättet, med respekt för miljö och etik, kan vi leverera de bästa produkterna. Ekologiska produkter och lokal produktion är hörnstenar i vårt ekologiska tänk.

Miljö

Vårt miljöarbete handlar om kontinuerliga miljöförbättringar i vår egen organisation, och att stödja, uppmuntra och premiera våra producenter att minska miljöeffekterna av deras verksamhet. I vår affärsidé är korta smarta transporter en betydande del. Vi förespråkar och premierar hållbart jordbruk. Vi är noga i vårt val av emballage, transport och lagerhållning; vi jublar åt initiativ som minimerar svinn hos producent och kockar.

Ekonomi

För oss handlar det om att hitta de smidigaste och mest effektiva arbetssätten och kontinuerligt förbättra vår egen verksamhet och stödja och uppmuntra våra producenter att förbättra sin. Det är också viktigt för oss att producenten och de anställda ska arbeta under drägliga förhållanden och få vettigt och rättvist betalt för sitt jobb och sina produkter.

Etik

Genom fokus på etisk handel strävar vi efter att göra verklig skillnad. Målet är att kunna erbjuda en säker och inspirerande arbetsmiljö för våra anställda, men vi gör även vårt yttersta för att säkra arbetsförhållandena hos våra producenter. Innan en producent får sälja sina grödor genom oss ser vi till så att verksamheten är okej – både miljömässigt och etiskt. Vill man få det att låta lite mer komplicerat kan man kalla det revision.