Den nya tidens frukt- och grönthandel

Det som skiljer oss från andra som du köpt frukt och grönt från är vår handelsplats, den digitala saluhallen, där odlare och kockar möts och kommer närmare varandra. En digital torgmarknad helt enkelt, med starkt fokus på närproducerat tillsammans med ett brett standardsortiment av prima frukt och grönt från jordens alla hörn. Vi ser till att varorna du köper levereras så snabbt och smart som möjligt. Vi kallar alltihop för Bra mat närmare – din garanti för att allt du köper hos oss är både reko och gott.

Hos oss möts odlare och kockar

Vi vill föra den som odlar och den som lagar närmare varandra. Det pratas för lite om frukt och grönt och vi tror att odlaren och kocken har en hel del att säga och lära varandra.

Vår digitala saluhall, där all handel sker, är den första i sitt slag. Saluhallen är rättvis och frihetlig eftersom odlaren i samråd med oss sätter priserna och hur mycket man vill sälja. Har man aldrig sett den beskriver vi den gärna som en torghandel online för odlare med professionella kockar som kunder.

 

Fokus på närodlat – och tryggt standardsortiment

Köket & Gården fokuserar på närodlat. Som köpare kan du välja att sortera utbudet på avstånd från dig. Du kan vara trygg med att råvaran du köper är odlad alldeles i närheten – om du vill. Tillgången på närodlade råvaror varierar förstås över året, men visst är det härligt att låta säsongens råvaror utgöra grunden i din meny?

För att alltid se till att det finns ett brett sortiment i vår saluhall har vi även ett tryggt utbud av prima frukt och grönt från världens alla hörn i vårt standardsortiment. Om du känner att du behöver grön sparris mitt i vintern finns alltså möjligheten.

Vi är noga med att alla våra producenter, stor som liten, är reko. Därför har vi som mål att besöka alla gårdar och odlingar för att se att allt är okej – miljömässigt och etiskt. Samtidigt passar vi på att berätta mer om hur vi ser på bra mat och hur odlaren kan nyttja vår handelsplats på bästa sätt.
Intelligent logistik som sparar miljön

Istället för att en råvara ska åka land och rike runt till olika logistikcentraler och lager kör vi den kortaste smartaste vägen med din beställning. Vårt lager och logistiksystem bygger på ett antal lokala lagerhållningsplatser där råvarorna tas in och körs ut. Det innebär att även om bonden själv levererar sina råvaror till oss behöver de sällan färdas långt. Och vi behöver heller inte åka så långt för att leveransen ska nå köparen.